Skip to content

Estado

In Hoogeveen en in Enschede heeft Estado Vastgoedmanagement een drietal moderne kantoorpanden ontwikkeld. De panden bestaan uit 4 bouwlagen met meerdere huurders. Iedere huurder heeft de beschikking over zijn eigen binnendelen en regeling die zijn aangesloten op een tweetal buitendelen. Door het plaatsen van kilowatt uurmeters kan iedere huurder zijn eigen verbruik afrekenen.

De luchtgekoelde warmtepompen staan op het dak opgesteld zodat deze niet zichtbaar is voor de omgeving en geluidsarm zijn werk kan doen. Er is gekozen voor het fabrikaat Samsung, uitvoering DVM (VRF) en Mitsubishi Electric R2. De binnendelen zijn van het type kanaalmodel waarbij de lucht door akoestisch geïsoleerde kanalen en wervelroosters tochtvrij wordt ingeblazen.

Voor de begane grond wordt een vloerverwarmingssysteem toegepast welke is aangesloten op een speciale hydro unit van Samsung. Deze unit is op zijn beurt weer aangesloten op de luchtgekoelde warmtepomp. Bij warmtevraag vanuit de diverse binnendelen of de hydro unit gaat de luchtgekoelde warmtepomp trachten de buitenlucht te koelen; bij dit proces wordt energie, lees warmte, onttrokken en afgegeven aan de binnendelen. De installatie is voorzien van een centrale regelaar die ook op afstand via een eigen IP adres benaderbaar is. Het rendement is erg hoog, boven de 400% waardoor deze gehele installatie voor de EIA regeling van AgentschapNL in aanmerking komt. Dit is financieel zeer aantrekkelijk.

  Leveringsvoorwaarden NVKL Consumenten | Leveringsvoorwaarden NVKL Zakelijk