Skip to content

Fysiotherapie praktijk

Aan de Bloemsingel 81 heeft eigenaar en fysiotherapeut Auke Wagenmakers een nieuwe, hypermoderne Fysiotherapie praktijk geopend. Deze is stijlvol ingericht en voorzien van alle moderne sportapparatuur. In totaal werken er 3 fysiotherapeuten die alle soorten behandelingen uitvoeren. Bij een moderne fysiotherapie behoren ook moderne installatietechnieken zoals een luchtgekoelde warmtepomp.

Deze luchtgekoelde warmtepomp staat op het dak opgesteld zodat deze niet zichtbaar is voor de omgeving en geluidsarm zijn werk kan doen. Er is gekozen voor het fabrikaat Samsung, uitvoering DVM (VRF). In iedere behandelkamer zijn modern vormgegeven witte wandmodellen geplaatst welke de ruimte koelen in de zomer en bijverwarmen in de winter. De basisverwarming bestaat uit een vloerverwarmingssysteem welke is aangesloten op een speciale Hydro Unit van Samsung. De Hydro Unit is op zijn beurt weer aangesloten op de luchtgekoelde warmtepomp. Bij warmtevraag vanuit de diverse binnendelen of de Hydro Unit gaat de luchtgekoelde warmtepomp trachten de buitenlucht te koelen; bij dit proces wordt energie, lees warmte, onttrokken en afgegeven aan de binnendelen.

Het rendement is erg hoog, boven de 400% waardoor deze gehele installatie voor de EIA regeling van AgentschapNL in aanmerking komt. Dit is financieel aantrekkelijk (ca. 10% van de gehele investering) en een bevestiging dat men op een energiezuinige wijze aan het koelen en verwarmen is.

  Leveringsvoorwaarden NVKL Consumenten | Leveringsvoorwaarden NVKL Zakelijk