Skip to content

Rouwmaat

Bij dit recycle- en afvalverwerkingsbedrijf in Groenlo is een speciale machine opgesteld waarmee o.a. tapijten worden verwerkt tot een korrelige brandstof. Deze brandstof kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Uiteraard kan men bij Rouwmaat u daar alles over vertellen. Aan Klimavisie is gevraagd om een betrouwbare installatie te leveren en te monteren t.b.v. het koelen van de technische ruimte. Hier staan de schakelkasten en computers opgesteld voor de aansturing van de verwerkingsinstallatie.

De installatie is opgebouwd uit 2 gescheiden HPAC units van het fabrikaat APAC en geselecteerd conform het redundancy principe. Iedere unit levert ca. 75% van de benodigde koelcapaciteit. De units zijn voorzien van een ingebouwde PLC welke de temperatuur perfect regelt en bewaakt. Onderling zijn de units ook met elkaar verbonden zodat bij uitval van 1 unit de andere naar behoefte wordt ingeschakeld zodat er minimaal nog 75% koelvermogen beschikbaar is in de ruimte. De PLC is voorzien van een SMS module welke een bericht verzend op het moment dat er zich een storing of een temperatuuroverschrijding voordoet.

De gekoelde lucht wordt downflow onder de zwevende vloer geblazen waardoor een overdruk situatie ontstaat. De opgestelde schakelkasten en patchkasten zijn allen open aan de onderzijde en bovenzijde. Doordat de gekoelde lucht alleen via deze openingen de ruimte in kan komen worden de kasten door en door goed gekoeld. De warme lucht stijgt naar boven en deze wordt weer aangezogen door de opgestelde HPAC units. Hier kan Klimavisie u alles over vertellen. De luchtgekoelde condensors staan naast het gebouw opgesteld, bovenop een trafohuis. Onderhoud en service aan deze units is hierdoor vrij eenvoudig.

  Leveringsvoorwaarden NVKL Consumenten | Leveringsvoorwaarden NVKL Zakelijk